Přejít na menu Přejít na obsah

Raego míří po druhé vyprodané Lucerně opět výš


V sobotu 20. dubna odehrál zpěvák a rapper Raego poslední koncert svého turné 10 LET SPOLU TOUR. Touto speciální zastávkou byl vyprodaný pražský Lucerna Music Bar. Tímto však Raegova spanilá cesta za snem zdaleka nekončí.

Už dvě hodiny před samotným začátkem koncertu se před Palácem Lucerna začala tvořit nekonečná fronta. Někteří z fanoušků šli totiž osobně zpěváka pozdravit, protože vlastnili VIP vstupenky. Ti ostatní si však rádi počkali, aby se mohli k jejich idolu dostat co nejblíž a zabrat tak nejlepší místa u pódia. Člověk by si hned pomyslel, že fronta nevede do Lucerna Music Baru, ale do velkého sálu Lucerny, neboť v jednu chvíli dosahovala i do stovky metrů. Věrní fanoušci tak chvíli připomínali nadšence z devadesátých let za dob Kelly Family, kdy byli fandové ochotni před sálem i nocovat. Raegovi příznivci jsou však podstatně klidnější a ukázněnější, a tak se žádná mánie nekonala. 

Koncert odstartoval krátce po 19. hodině novou písní Princezna. Zazněly také hity Světlo v tunelu, Šťastná, Morfium, Rodina, Máma, Diamant, Tisíce tváří nebo finální Dokonalá. Během koncertu přišlo opět na pár improvizací, třeba u písně Hallelujah. Oblíbený zpěvák také na nafukovací matraci vyrazil mezi diváky, aby po vzoru slavných světových hvězd vyzkoušel stage diving, který nedopadl nejlépe. Rozvášnění fanoušci si Raega chtěli raději osahat, a tak se matrace i zpěvák najednou ocitli uprostřed tisícihlavého davu. Byli jsme svědky také dojemného okamžiku, kdy jeden z příznivců přímo na pódiu požádal svou přítelkyni o ruku. Ta se chvíli zdráhala, ale po pár okamžicích naklusala na pódium a užívala si vzácné momenty. 

V závěru koncertu Láďa Pham oznámil, že Lucerna Music Bar, který vyprodal již podruhé během půl roku, nebyl jeho finální štací. 16. února 2025 chystá svůj doposud největší koncert ve velkém sále Lucerny s podtitulem Cesta za snem a lze předpokládat, že bude chtít pokračovat tou tradiční cestou. Kdo ví? Třeba to jednou opravdu přes Forum Karlín, O2 universum a O2 arenu dotáhne až do Edenu. 

Přítomny byly i věrné členky Raegova fan clubu la Phamilia a jak již název napovídá, tvoří fanoušci Ládi Phama jednu velkou rodinu. Jako poděkování dostaly zakládající členky poháry se jménem a funkcí ve fan clubu. Je skvělé vidět, že ještě nevymřeli umělci, kteří si svých fanoušků opravdu váží. A to Raego dokázal i po skončení koncertu, kde se svým fanouškům ještě dlouhou dobu věnoval. 

Text: Milan Papežík, Šárka Sláničková
Foto: Milan Papežík

 

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace